Bio kokosový olej je veľmi ľahké obľúbiť si ako telové mlieko, alebo pleťový olej. Dobre sa roztiera aj vstrebáva, veľmi príjemne vonia a má na pokožku blahodárny vplyv. Je veľmi vhodný pre suchú a poškodenú pokožku. Jeho zloženie je blízke tukom v našej pokožke a preto je ľahko vstrebávaný a prijímaný telom. Kozmetické firmy veľmi často používajú kokosový olej či jeho frakcie do svojich výrobkov.
Prečo ho používať?
- - čisto rastlinná starostlivosť o celé telo i vlasy, skvelý kúpeľový i masážny olej s nádhernou vôňou, ideálny tiež po holení - ošetruje vysušenú a namáhanú pokožku
- - ako potravina má antivirálny a antibakteriálny efekt
- - silne potlačuje kvasinky, plesne, kandidu (candida albicans)
- - stimuluje metabolizmus, pomáha pri diabete, nadváhe, poruchám štítnej žľazy, používa sa pri liečbe podvýživy
- - má nižšiu energetickú hodnotu ako ostatné tuky, jeho trávenie je podobné skôr sacharidom
Viac informácii: Bio kokosový olej.