Banánová maska pre krásny lesk a objem vlasov

O banánovej maske ste už určite aspoň počuli a pokiaľ ste ju nevyskúšali, nastal čas to napraviť :) Olejové zábaly mám síce rada, ale občas sa mi stane, že oleje z vlasov zle vymyjem a hneď je po paráde. Preto je z času na čas príjemné dodať vlasom výživu aj vo forme ľahkej, hydratačnej ovocnej masky :)

Táto maska nie je síce žiadna novinka, ale ja som ju vyskúšala len nedávno a bola som veľmi prekvapená z výsledku: Vlasy som po nej mala veľmi lesklé, hebké a dokonca získali aj na objeme!

Na banánovú masku budeme potrebovať:

  • 1 banán – okrem obsahu vitamínov ako sú A, B,C, E má výborné hydratačné účinky. Nezabudnite jeden banán aj zjesť ;)
  • 1 žĺtok – pre posilnenie vlasov. Skúšala som túto masku aj bez žĺtka a síce nebola zlá, ale po pridaní žĺtka som mala vlasy lepšie :)
  • 3 čajové lyžičky marhuľového oleja – môžete použiť váš obľúbený olej. Olej vlasy zjemní a vyživí. Ak máte skôr mastné vlasy môžete použiť hroznový alebo olej z vodného melóna
  • 2 čajové lyžičky nektáru z agáve, alebo medu – majú hydratačné účinky, mne sa vo vlasových maskách pracuje trochu lepšie s nektárom z agáve, ale med je samozrejme výborná voľba, má hydratačné a antibakteriálne účinky aj na pokožku vlasov
  • esenciálny olej (voliteľné) – keďže v mojom marhuľovom oleji je vanilka, má po nej jemne sladkú vôňu a esenciálny olej som už nepridávala. Keď však maske chcete pridať ďalšiu vôňu, môžete použiť váš obľúbený esenciálny olej, či trošku škorice :)

Prvý krok je najdôležitejší – banán poriadne rozmixujte! Odložte tú vidličku a šup s banánom do mixéra :D Chcete dosiahnuť dokonale jemnú kašu. V tomto mi verte a neodfláknite to, mám to odskúšané ;) Ak banán poriadne nerozmixujete budete ho vyčesávať z vlasov aj ďalší deň a že to vôbec nie je príjemné :) Následne pridajte ostatné prísady, pokojne ich môžete prihodiť k banánovej kaši do mixéra.

Banánova maska 

Pred použitím masky vlasy netreba umývať šampónom, postačí ich len prepláchnuť vodou a jemne osušiť uterákom. Masku naneste na vlhké, ale nie úplne mokré vlasy (aby maska nestekala). Vlasy prekryte kúpacou čiapkou a uterákom (ja rada používam turban :) a nechajte pôsobiť aspoň 30 minút, pokojne však aj hodinu.

Posledný krok je taktiež dôležitý – vymývanie. Použite jemný šampón a masku dôkladne vymyte vlažnou (nie horúcou!) vodou. Nechcete predsa uvariť vajíčko na vlasoch :D Nehovoriac o tom, že horúca voda vlasy vysušuje ;) Ja zväčša už kondicionér nepoužijem, ale ak chcete, tak môžete :)

O takú skvelú masku som sa musela s vami podeliť, jednoznačne stojí za vyskúšanie :) Máte svoje obľúbené domáce masky pre skrášlenie vlasov?


Barborka Gírethová
Barborka Gírethová
Verím, že na to aby sme boli krásne, nemusíme používať kozmetiku, ktorá poškodzuje naše zdravie. Prírodná kozmetika funguje rovnako dobre a veru niekedy ešte lepšie ako tá konvenčná. Rada vás preto inšpirujem mojimi skúsenosťami a tiež vám poradím, ako si prírodnú kozmetiku môžete vyrobiť doma. Ešte viac tipov, receptov a informácií môžete nájsť na mojich blogoch: beastlovesbeauty.wordpress.com a bioblogerinas.sk.