Malinový olej: 6 dôvodov prečo ho v lete používať [Infografika]

6 dôvodov prečo v lete používať malinový olej

Leto sa nezadržiteľne blíži a preto sa naň pripravte čím skôr! Slnečné lúče plné UV žiarenia, horúci vzduch, chlórová či slaná voda, to všetko dá pokožke aj vlasom celkom zabrať. No našťastie sme v prírode objavili jeden poklad, ktorý pochádza z pichľavého kríku, ktorý nás v lete poteší aj červenými sladkými plodmi. Zoznámte sa s malinovým olejom, tu je niekoľko dôvodov prečo si ho zamilujete! :)

1. Má prirodzený ochranný faktor 28-50.To je celkom slušné, no nie? Výška jeho ochranného faktora závisí najmä od jeho kvality, preto kupujte malinový olej, ktorý je lisovaný za studena a to ideálne v bio kvalite.

Malinový olej Akamuti  2. Vhodný pre všetky typy pleti. Všeobecne je malinový olej vhodný najmä na suchú a poškodenú pokožku. Vďaka vitamínom A a E je výborný aj pre zrelú pokožku. Ak máte mastnú pleť môžete ho zmiešať s ľahším olejom, napríklad jojobovým, hroznovým, z čiernej rqasce či melónovým, no ochranný faktor malinového oleja sa tak zníži. No ja odporúčam aby ste ho vyskúšali najskôr v jeho čistej podobe. Ja mám problematickú, trochu mastnú pleť a problémy s ním nemám- póry neupcháva, ani sa mi nezhoršuje pleť.

3. Ako ochranné sérum na vlasy. Môžete ho použiť na ochranu tváre, celého tela, ale aj na vlasy! Slnko vie z vlasov v lete vytiahnuť farbu a niektoré ženy tento efekt milujú. No pokiaľ si vlasy farbíte a želáte si udržať farbu vlasov, uvítate ochranný faktor malinového oleja. Naneste do vlasov niekoľko kvapiek malinového oleja, ktorý ich zároveň vyživí a dodá im lesk.

4. Má príjemnú vôňu. Niektoré skvelé oleje sa netešia obľube, kvôli svojej výraznejšej vôni. No vôňa malinového oleja je (podľa mňa) celkom príjemná, i keď pozor, nevoní po malinách! No ak poznáte vôňu sušených malinových lístkov, vôňa malinového oleja je veľmi podobná. Jemne bylinková, no neucítite ju na pokožke pridlho. Ak sa vám žiada jeho vôňu trochu upraviť, vyskúšajte esenciálny olej z mrkvových semienok, ktorý má tiež prirodzený ochranný faktor 38- 40!

 

5. Ako regenerácia po opaľovaní. Malinový olej je skvelý nielen ako ochrana pred slnečnými lúčmi, ale je vhodný aj na regeneráciu pokožky po opaľovaní. Pokožke bude prinavrátená rovnováha a pomôže vám zbaviť sa suchých šupiniek. Takže ak vaša pokožka potrebuje v lete vzpruhu, použite pár kvapiek malinového oleja aj na noc.

6. Pri problémoch s pleťou. Vďaka jeho protizápalovým účinkom je vhodný aj pre pleť problematickú a trpiacu ekzémom, či psoriázou.

Infografika - Malinový olej: 6 dôvodov prečo ho v lete používať (kliknite pre zväčšenie):

Malinový olej: 6 dôvodov prečo ho v lete používať

Vložte is obrázok na vašu web stránku

Infografiku Malinový olej: 6 dôvodov prečo ho v lete používať si môžete zadarmo vložiť na vašu webstránku, jediná podmienka je aby ste to vložili cez kód ktorý je nižšie. Stačí ho jednoducho skopírovať a vložiť:


Gabriela Dzurková Štofová
Gabriela Dzurková Štofová
Fanatička do prírodnej kozmetiky a majiteľka eshopu BIOnatural.


Odporúčané produkty2