Našľahaný telový dezert z bambuckého masla

Našľahaný telový dezert z bambuckého masla

Ak Vás trápi suchá pokožka a telové mlieko hydratačnú úlohu už neutiahne, je čas siahnuť po niečom výživnejšom. Telové maslo sa skladá z výživných a zvláčňujúcich olejov a masiel, ale môže byť trochu nudné. Preto tentokrát pôjdeme o level vyššie a pripravíme si našľahané telové maslo!

Možno vyzerá ako našľahané kopčeky šľahačky a vôňou tiež skôr pripomína skôr sladký krém, či dezert, ale nechajte si zájsť chuť. Tento dezert je určený pre Vašu pokožku, či vlasy :)

Budeme potrebovať:

Vo vodnom kúpeli roztopte bambucké, kakaové maslo a kokosový olej. Kokosový olej dodá zmesi exotickú vôňu a antibakteriálne účinky.

Roztopíme maslá

Následne pridajte vanilkový macerát a premiešajte. Zmes nechajte úplne vychladnúť po dobu približne 15 minút. Pridajte vitamín E a esenciálne oleje a opäť premiešajte.

Pridáme éterický olej 

Ak je nádobka v ktorej miešate oleje príliš malá, prelejte zmes do nádobky kam sa Vám zmestí mixér. Zmes dajte stuhnúť do chladničky, alebo do mrazničky kým prestane byť tekutá, ale bude dosť mäkká na šľahanie :) V mrazničke to zabralo približne 20 minút. Zmes šľahajte približne 5 minút, alebo kým konzistenciou nepripomína šľahačku.

Bambucké maslo vyšľaháme

Zmes preložte do nádobky, v ktorej chcete našľahané maslo skladovať. Môžete ho skladovať pri izbovej teplote. V prípade, že máte doma veľmi teplo a maslo by sa rozpustilo tak ho opäť vychlaďte a vyšľahajte.

Detail vyšľahaného bambuckého masla 

S výsledným maslom som veľmi spokojná, vonia sladko a mierne citrusovo ako cheesecake :) Mňam! Pri styku s pokožkou sa rozpustí a prekvapivo rýchlo sa vpije. Pokožka ostane po ňom hebká a na zjedenie voňavá :) Vôňa však nie je natoľko prenikavá, aby Vás obťažovala :) Môžete ho používať na telo, na vlasy, ale aj ako krém na ruky. Keďže sa jedná o citrusové oleje, nie je odporúčané vystavovať sa priamemu slnečnému žiareniu, čo však v najbližších mesiacoch asi veľký problém nebude :D

Ak ešte doma našľahané maslo nemáte, treba to ihneď napraviť – zamilujete si ho :) Ustrážte ho však pred mlsnými jazykmi, jeho vôňa láka na ochutnanie! ;)


Barborka Gírethová
Barborka Gírethová
Verím, že na to aby sme boli krásne, nemusíme používať kozmetiku, ktorá poškodzuje naše zdravie. Prírodná kozmetika funguje rovnako dobre a veru niekedy ešte lepšie ako tá konvenčná. Rada vás preto inšpirujem mojimi skúsenosťami a tiež vám poradím, ako si prírodnú kozmetiku môžete vyrobiť doma. Ešte viac tipov, receptov a informácií môžete nájsť na mojich blogoch: beastlovesbeauty.wordpress.com a bioblogerinas.sk.


Odporúčané produkty6