BIOnatural.sk prešiel na https

BIOnatural.sk prešiel na https protokol

S radosťou vám oznamujeme, že eshop BIOnatural.sk získal SSL certifikát pre lepšie zabezpečenie osobných údajov našich zákazníkov.

Https je komunikačný protokol, ktorý na rozdiel obyčajného textového http protokolu šifruje prenos dát a to s použitím SSL (Secure Socket Layer) protokolu.

Čo to znamená pre zákazníka?

Znamená to, že všetky dáta, medzi zákazníkom a eshopom su teraz šifrované a nie je možné aby ich zachytila tretia strana. Pre zákazníka znamená prechod na https protokol vyššiu bezpečnosť a ochranu osobných dát.

Ako zistím, či eshop má https protokol?

To, či je eshop zabezpečený (teda má https protokol) zistíte jednoducho tak, že sa pozriete na adresný riadok prehliadača a tam uvidíte, že adresa eshopu začína https://www.bionatural.sk. Okrem prehliadača Microsoft Edge, ten https protokol nezobrazuje, namiesto toho zobrazuje vysiaci zámok, čo značí že eshop je zabezpečený.

Microsoft Edge

Https protokol v prehliadači Edge

Ak má webstránka https protokol, prehliadač MIcrosoft Edge ho zobrazuje s visiacim zámkom.

Firefox/Mozilla

Https protokol v prehliadači Firefox/Mozilla

V prehliadači Firefox/Mozilla sa zabezpečený web zobrazuje so zeleným visiacim zámkom, zároveň vidno v adresnom riadku adresu, ktorá sa začína na https.

Chrome

Https protokol v prehliadači Chrome

V prehliadači Chrome je zabezpečený web zobrazený s visiacim zámkom a zároveň s nápisom - Zabezpečené. V adresnom riadku vidno aj protokol https.

Foto: By Fabio Lanari (Internet1.jpg by Rock1997 modified.) [GFDL or CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons